Innbyggerne i Hommersåk har et bra utvalg i turstier rundt omkring. Hver dag så er stiene opp til Vårlivarden, Storaberget, Hommersand fjellet, Lifjellet , Sjølvik osv flittig brukt av oss som bor her mens også mange som tar turen til Hommersåk for å gå tur.

Er du en av dem som mener at Hommersåk mangler mer utvalg i utendørs aktiviteter både for store og små? Mange steder er det bygget trenings apparater, klatrestativer, balanseløyper, tau løyper, gapahauk og mye mer men ikke i Hommersåk. 

Et eksempel er badebryggen ved idylliske Grindavatnet som ligger mellom Storaberget og Toreniben. Denne ble bygget på privat initiativ i 1997 for egne midler med positive grunneiere som syntes det var et bra tiltak. Initiativtakere Trond Torkeldsen, Tor Magne Skjæveland og Gert Olsson bygget badebrygge som et privat prosjekt i 1997 og kjøpte materialer og festemidler selv på eget initiativ. Denne ble ødelagt og ved litt støtte fra Sandnes kommune til nye materialer, ble det bygget ny badebrygge på dugnad av samme gjeng i 2003. I mars 2018 sendte de 3 forespørsel til Sandnes kommune igjen om forslag til reparasjoner på eksisterende badebrygge som nå er veldig slitt og trenger omfattende reparasjoner. Her har vi ikke fått noen tilbakemelding som kanskje resultere at dugnadsgjengen river alt og fjerner denne badebryggen. 

Grindavatnet er bare en av flere flotte naturperler i og rundt Hommersåk.

Dette for å unngå at det noen blir skadet av råtne terrassebord og støtter som er ødelagt osv.

Under byggingen av badebrygge nr 2 i 2003
Bildet tatt i mars 2018
Riska Lions club har allerede hjulpet Hommersåk ved å bygge den flotte grillplassen nede ved neset ved Breivik. Flere har savnet at Sandnes kommune kunne vært enda mer på banen når det gjelder utvikling av utendørs tilbud i Hommersåk.
skjermdump av bydels turområder Sandnes kommune. Hommersåk er ikke nevnt med eget tur område her.
Hva syns du?