Når du kjører/sykler ut eller inn til Hommersåk på vei til jobb, skole eller andre ærend har du kanskje lurt litt på hva som befinner seg rundt alle fjellene? 

Hvem har ikke lyst å stoppe bilen i et par minutter når du kjører / sykler forbi et glassklart Lutsivann og den flotte utsikten vi har rundt oss.

Et blikkstille Lutsivann er et flott syn.
Tar du en liten avstikker inn mot Alsvik natursenter kan du parkere bilen og gå noen av de mange løypene som er tilrettelagt der. En favoritt blant mange er turen opp til Øykjafjell hvor utsikten inn mot Hommersåk, Storaberget og Lutsivannet er veldig flott.
Øykjafjell varden
Utsikten fra Øykjafjell mot Lutsivannet
Rett ved veien mellom Dybingen og Lutsivannet kan du parkere og gå flere ruter. Alle starter nede ved Riksveien og går opp langs en traktorvei opp til Paradisskaret. Her deler stiene seg i mange små og det er flere turvalg. De fleste går videre rett opp mot Mattirudlå og Bjørndalsfjellet.
Paradisskaret

 

Utsikt fra Bjørndalsfjellet mot Hommersåk
Bjørndalsfjellet mot Lifjell og Jåttåvågen og Dalsnuten til venstre.
Når du nærmer deg Hommersåk så er det ikke vanskelig å se hvor Storaberget befinner seg langs veien. Det er også et populært turmål, ikke bare for Riska-buere men folk kommer fra andre steder i regionen også.
Storaberget en flott morning fra parkeringsplassen ved Hogstad.
På vei til Storaberget
Utsikten fra Storaberget mot Lutsivannet og Vatne
På vei ned fra Storaberget kan du gå flere veier, men de fleste går samme vei ned igjen eller så kan du ta en liten rundløype innom Bakkafjell og ned til Grindavatnet.
Grindavatnet er en populær badeplass om sommeren med rent vann og flott plass å snorkle rundt i. Når du kommer til Grindavatnet er det god mulighet til å få noen ekstra skritt på turen med å gå opp til Toreniben og sette kurset mot Maudland og Sanddalen. Her går turen flere veier, men en sti fører deg opp til Eilevsfjellet som ligger rett over området til Maudland skole.
Grindavatnet
Utsikt fra Eilevsfjellet mot Hommersåk
Maudlandsgården
På vei fra Eilevsfjellet til Maudland eller tilbake til Sanddalen kommer du innom Maudlandsgården med flott utsikt mot flere fjell og en kjekk gapahuk. Her kan du gå videre til Myrland og Vårlivarden. Da går du forbi et flott vann til som heter Måketjern og går gjennom Marahålå som tidligere var en bebodd gard som ble fraflyttet rundt 1950. Her ser du noen ruiner fra tiden garden var i drift. 
Vårlivarden
Utsikt fra Vårlivarden mot Høle